пʼятниця, 2 березня 2018 р.

Вигтовлення пластикової тари



Пластикові пляшки формуються з використанням різних методів. Вибір матеріалу варіюється в залежності від програми.

HDPE

Поліетилен високої щільності (HDPE): є найбільш широко використовувана смола для пластикових пляшок. Цей матеріал є економічним, ударостійкий, і забезпечує хороший бар'єр проникності вологи. HDPE сумісний з широким спектром продуктів, включаючи кислоти і луги, але не сумісний з розчинниками. HDPE природно прозорий і гнучкий. Хоча HDPE забезпечує хороший захист при температурі нижче точки замерзання, він не може бути використаний з продуктами нагрітими вище ніж на 71°С (160 °F) або продуктами, що вимагають герметичного (вакуумного) пакування.


Заготовки пластикових пляшок (або «преформа») перед видувним формуванням пляшки.
LDPE

Поліетилен низької щільності(LDPE): Це менш жорсткий і в цілому менш хімічно стійкий, ніж HDPE, але є прозорішим. LDPE значно дорожчий, ніж HDPE.


PET, PETE

Поліетилентерефталат : терефталат (PET, PETE або поліестер) зазвичай використовується для газованих напоїв і води. Хороша хімічна стійкість (хоча ацетон і кетони руйнують ПЕТ а кислоти та луги роблять його непрозорим та крихким) і висока ступінь удароміцності і міцності на розрив. Цей матеріал не забезпечує стійкість до високих температур, максимальна температура 71°С.

PVC

Полівінілхлорид (ПВХ): має дуже хорошу стійкість до масел, і має дуже низький рівень передачі кисню. Цей матеріал забезпечує пляшці відмінний бар'єр для більшості газів, гарну ударну в'язкість. Матеріал хімічно стійкий, але вразливий до впливу розчинників. ПВХ є відмінним вибором для зберігання салатної олії, мінеральної оливи, і оцту. Він також широко використовується для шампунів і косметичних засобів. ПВХ експонати мають слабку стійкість до високих температур і буде деформуватися при 71°С (160 °F), що робить таку пляшку непридатною для заповнення гарячими продуктами.

PP

Поліпропілен: в основному використовується для банок з відмінним бар'єром вологи. Одна з головних переваг поліпропілену — це його стабільність при високих температурах до 93 °C (200 °F). Поліпропілен придатний до обробки в автоклавах і стерилізації парою, придатний для заповнення гарячими продуктами. Поліпропілен має відмінну хімічну стійкість, але має нижчу ударостійкість при низьких температурах.

PS

Полістирол: Пляшка зазвичай використовується з сухими продуктами, включаючи вітаміни, спеції та ін.. Полістирол не забезпечує гарні бар'єрні властивості і має погану ударостійкість.

Немає коментарів:

Дописати коментар